Udgivelser / Et par centrale bøger

Et par centrale bøger

Neden for finder du to af mine nyeste udgivelser som begge er skrevet i fælleskab med andre. Klik på billederne for mere info.
 
 
 
Denne bog, der er skrevet sammen med ph.d. Vibeke Graven, samler og diskuterer en række centrale teorier om håb fra filosofi, psykologi og samfundsvidenskab. Undervejs relateres teorierne til eksempler på håbets betydning i den sundhedsprofessionelles møde med mennesker i sårbare livssituationer. Endelig diskuterer bogen, hvordan de aktuelle samfundsmæssige betingelser sommetider kan begrænse håbet.
 
 
 
 
Denne bog, der er skrevet sammen med ph.d. Gitte Duus og har bidrag fra en række andre forfattere, afsøger et nyt grundlag for mødet imellem den professionelle og borgeren. Som et alternativ til tidens bureaukratisering og topstyring spejder bogen efter de kvaliteter, der udgør eller bør udgøre kernen i arbejdet med mennesker. Det er dels kvaliteter, der handler om, hvad den professionelle skal have fokus på: dygtighed, omsorg, empati, kontakt og barmhjertighed, og det er dels kvaliteter, som er vigtige for borgeren: anerkendelse, mening, modstandskraft, værdighed, frihed og taknemmelighed. 
 
Jan Brødslev Olsen | CVR: 19324532 | Klokkestøbergade 17, 9000 Aalborg - Danmark | Tlf.: +45 25861453