Yoga

 
 Yoga er en årtusindgammel praksis for åndelig og kropslig udvikling, men er også i dag en veldokumenteret metode til at fremme velvære og livskvalitet. Ordet Yoga betyder "at forene" og det er præcist dét, som yogaen gør. Forening af sind, krop og sjæl, altså en forening af alt dét, som et menneske er. Yoga er for mig som en vandring. Det er turen og ikke målet, der er det vigtige. Når jeg laver yoga - eller er på vandring - tænker jeg sjældent på at blive færdig. Jeg er mere til stede end ellers - dér på yogamåtten eller i mine støvler.
 
Det har taget mig mange år at lære at have det sådan. Som så mange andre mennesker har jeg altid haft mål og projekter i mit liv. Det er der sådan set heller ikke noget i vejen med, men på et tidspunkt opdager man - og det gjorde jeg også - at mens man har travlt med at lægge planer og sætte mål, glemmer man let at leve. De fleste kender Yoga i den fysiske form, men en vigtig del af yoga er livsfilosofi, opmærksomhedsøvelser og fokus på åndedræt.
 
Jeg har to yogauddannelser og har hold i yoga inden for Dansk Oplysningsforbund. Jeg underviser ikke individuelt i yoga, men jeg kommer gerne med forslag til, hvordan du kan støtte din udviklingsproces med yoga og yogahold, du kan følge. Yoga kan både være noget meget styrkepræget (Yang) og noget mere udstrækkende og afspændende (Yin). Du kan i en periode af dit liv føle behov for at lægge vægten over i retning af den maskuline Yang-energi eller over mod den feminine Yin-energi, men ofte er en kombination det mest gunstige for en udviklingsproces. Gennem vores samtaler, dine refleksioner og dine natlige drømme vil du kunne få et mere sikkert greb om, hvilken type yoga, du skal dyrke end ved blot at følge dine umiddelbare impulser.

Jan Brødslev Olsen | CVR: 19324532 | Klokkestøbergade 17, 9000 Aalborg - Danmark | Tlf.: +45 25861453